Tentang AbangYasir

Trainer, Professional & Dinamik Web Developer & Arkitek Perisian

Assalamualaikum para pembaca yang budiman,

Hari ini saya ingin berkongsi cara membina sendiri website menggunakan Joomla CMS. Maaf saya tak sempat nak explain panjang lebar berkenaan Joomla CMS ni, tapi yang pasti, jika anda cuba ikut step yang akan saya kongsikan ini, anda berjaya membina laman web pertama anda sendiri menggunakan Joomla CMS ni, dan yang paling best anda boleh mulakan sekarang juga, semua skrip-skrip yang terlibat dalam panduan ini adalah percuma, anda boleh download dan terus cuba pasang pada domain/web hosting anda.

Saya pilih Joomla CMS pada kali ini kerana beberapa kelebihan, antara kelebihan menggunakan Joomla CMS:

Anda sering tak mengalami masalah email masuk spam? saya selalu kena, pening kepala kadang2. Email masuk SPAM ni MASALAH BESAR dalam perniagaan internet, bayangkan, kalau kita nak promote sesuatu produk & perkhidmatan, kita ada email list beribu-ribu, tapi responnya sikit, bukan masalah pengguna tak berminat, MASALAH BESAR nya mereka ni tak perasan pun emel kita tu, sebab ramai dikalangan pengguna2/subscribers kita ni tak perasan pun email-email penting yang terlepas masuk folder SPAM tu... itulah MASALAH BESAR nya...

Ada rakan-rakan yang nak running VPS sendiri? Linode Cloud Hosting + SSD Antara Termurah di pasaran. Anda boleh cer test power untuk projek kalian. Saya dah guna... USD10 sebulan dah bleh miliki Server VPS Cloud sendiri, Powered by SSD. Terbaek (y)

Saya dah pernah test DigitalOcean sebelum ni, sekarang ni tengah test Linode pula.. MinisiteMudah.net proudly powered by Linode

Bual-bicara Minisite Mudah @ MSM di Bisnes Alternatif, Astro Awani pada 16 Oktober 2012

Uruskan Sebutharga, Invois & Kutipan Bayaran dengan Mudah, Cepat & Efektif!

Dengan semudah klik-klik dan isi borang, anda kini boleh uruskan sebutharga, invois, rekod bayaran dan lain-lain urusan bil ke pelanggan anda dengan lebih mudah, cepat & efektif. Dengan hanya beberapa klik, invois PDF dijana dan dihantar kepada pelanggan anda secara automatik, sangat mudah!

TEST DRIVE DEMO!

Pendahuluan.

Dalam pemasaran emel. Follow up adalah segala-galanya. Jika follow up anda gagal, anda juga akan gagal. Apabila seseorang masuk ke dalam kedai, seorang jurujual haruslah ada untuk memberi nasihat atau pandangan kepada pelanggan. Begitu juga dengan jualan di Internet, apabila seseorang telah subscribe, anda perlu temani mereka dengan ayat-ayat follow up.

Emel yang anda hantar kepada lead anda adalah pokok kempen pemasaran emel anda. Walaupun pemasaran emel adalah proses yang perlahan pada asasnya – anda harus bekerja keras untuk meyakinkan orang untuk mengambil tindakan yang anda mahu mereka ambil – amat penting untuk anda ambil berat setiap emel ini. Emel-emel ini haruslah mempunyai kualiti untuk dibekalkan kepada pembaca kalau tidak mengapa mereka berminat dengan idea anda?

Sebagai newbie yang kosong pengalaman menjana pendapatan dari internet, eloklah anda memilih untuk memasuki alam pemasaran affiliate. Affiliate adalah bidang yang sesuai untuk anda memulakan langkah pertama melainkan anda memiliki produk atau servis sendiri untuk di tawarkan pada pengguna internet yang lain.

Tip apa yang patut anda lakukan dan apa yang tidak patut anda lakukan.

Untuk buat duit yang banyak dalam dunia affiliate, anda perlu mempunyai kemahiran asas seorang affiliate yang kuat. Untuk pengetahuan anda, masa tidak boleh di beli. Jadi, penuhkan ilmu di dada sebelum anda mencuba sesuatu. Ada orang suka melakukan sesuatu secara cuba jaya. Kenapa perlu mencuba satu konsep yang tidak terbukti berjaya berbanding mencuba sesuatu yang pasti berjaya.